تکنولوژی مورد استفاده

انرژی خورشیدی (Solar Energy) تابشی از خورشید است که قادر به تولید گرما ، ایجاد واکنش های شیمیایی یا تولید برق است. مقدار کل انرژی خورشیدی در زمین بسیار بیشتر از نیازهای فعلی و پیش بینی شده انرژی جهان است. در صورت مهار مناسب ، این منبع بسیار پراکنده توانایی تأمین نیازهای آینده انرژی را دارد.

انرژی ساطع شده توسط خورشید به شکل نور است که  با استفاده از روش های مختلف مانند سیستم  گرمایش خورشیدی ، سلولهای فتوولتائیک و غیره مهار می شود و پایان ناپذیر است. منابع انرژی مانند انرژی خورشیدی متعلق به کسی نیست و از این رو رایگان است. مقدار انرژی خورشیدی دریافتی توسط جهان ۳۰۰۰-۵۰۰۰۰ اگزاژول (EJ) محاسبه شده است که بسیار بیشتر از کل انرژی مصرفی جهانی ۶۰۰ EJ است. بنابراین می توان از قدرت عالی خورشید برای تولید انرژی استفاده کرد.

سه فناوری اصلی که توسط آن انرژی تابشی خورشید مورد استفاده قرار می گیرد شامل فتوولتائیک (PV) است که مستقیماً نور خورشید را به برق تبدیل می کند. انرژی خورشیدی متمرکز (CSP) ، که از گرمای خورشید (انرژی حرارتی) برای هدایت توربین های برقی در مقیاس مطلوب استفاده می کند. سیستم های گرمایش و سرمایش خورشیدی (SHC) ، که انرژی گرمایی را برای تأمین آب گرم و گرمایش هوا یا تهویه هوا جمع آوری می کنند.

کارایی یک پنل خورشیدی موجود در بازار ۱۲ تا ۱۸ درصد و حداکثر بازده حاصل شده در آزمایشگاه حدود ۴۵ درصد است. افزودن لایه های مختلف فلزات و ترکیبات در سطوح بالایی پنل باعث افزایش کارایی و طول عمر سلول خورشیدی خواهد شد.

در بین کشورهای جهان، آمریکا پیشرو استفاده از این انرژی پاک است و بیش از ۸۸ گیگاوات (GW) سلول خورشیدی و فناوری ‌های خورشیدی در این کشور برای تأمین انرژی ۱۶.۴۱۶.۴ میلیون خانه نصب و راه اندازی شده است. استفاده از این فناوری در آمریکا طی دهه گذشته هر سال به طور متوسط ​​۴۹ % رشد کرده است.

در حال حاضر برآورد شده است که بیش از ۲.۶۲.۶ میلیون تجهیزات مربوط به این انرژی در آمریکا وجود دارد که شامل سیستم‌ های کوچک در پشت بام خانه‌ ها تا سیستم‌ های بزرگ در برای تولید صدها مگاوات برق است.

در اروپا نیز استفاده از این انرژی و فناوری‌ های خورشیدی برای کاهش هزینه های برق در حال توسعه است که در بین آنها آلمان پیشرو استفاده از این انرژی پاک است.

در ایران نیز  نیروگا‌های کوچک تولید برق خورشیدی در یزد، شیراز و همدان تولید وجود دارد و می توان به گسترش آنها خصوصا در مناطق بیابانی ایران با تابش مداوم خورشید اشاره کرد.

فهرست